Genel

Bitkilerden Doğru Nasıl Yararlanabilirim?

Çeşitli bitkilerden hazırladığımız bitki çaylarımızdan, günlük kullanımlar aksatılmadan uygulanırsa, destekleyici gücünden en yüksek oranda yararlanmış olacaksınız. Tabiattaki zengin şifa kaynağından doğru yararlanmanıza ve istediğiniz sonuçları elde etmenize yardımcı olmak için varız. Doğru bilgi, doğru bitki ve doğru uygulamalarla, hazırladığımız şifalı bitki çaylarımızın yardımcı ve destekleyici gücünden herkesin yararlanmasını temenni ederiz. 

Bitkileri şifalı yapan kalitesidir. Onun için toplanması, kurutulması, saklanması ve kullanıma hazırlanması doğru yöntemlerle olmalıdır. Bitkilerin hazırlanmasındaki her aşamada olması gereken kalite, hijyen ve doğru uygulama, ÇAYDA BİTKİ ŞİFA’nın prensiplerindendir. 

Yüzyıllar boyunca, çok çeşitli bitki hazırlama yöntemleri geliştirilmiştir. Atalarımızın şifalı bitki kullanımında uyguladıkları ilk yöntem, taze bitkilerin doğrudan yenmesiydi. Daha sonraki zamanlarda başka uygulama yöntemleri geliştirildi. Şimdi bizler, farmakoloji bilimi ile bitkilerdeki etken maddeleri hangi yöntemlerle açığa çıkarabileceğimizi biliyoruz. Bu yöntemlerden en önemlisi, bitkilerin bütün kısımları için geçerli olmak üzere toz haline getirilmesidir. Etken maddelerin kolayca açığa çıkabilmesi ve dozajların doğru belirlenebilmesi için bu işlem gereklidir. Böylece bitkilerin hücre duvarlarının yıkılması ve demleme esnasında etken maddelerin kolayca suya alınması sağlanmış olur. Bunun için şifalı bitkileri toz halinde kullanımınıza sunuyoruz. Bir bitkinin etki gücü, ona destek olan çeşitli bitkilerin bir araya gelmesiyle artar. Oluşturulan bu güç, hiç şüphesiz tek bitkinin gücünden daha üstündür. Bitkilerin kullanımında bu bütünün uygulanması en etkili yöntemdir. 

Bitkilerde uygulamalar içten ve dıştan kullanımlar şeklinde olur. İçten kullanımlar öncelikli ve esas olanıdır. Çünkü bitkilerden gerçek yardım alma etkisi içten dışa doğru gelişir. Bitkileri içten kullanımda çeşitli yöntemler vardır. Bunların en etkili olanı su ile hazırlananıdır. Buna göre, haşlayarak demleme (infuzyon), kaynatarak demleme (dekoksiyon), soğuk suda demleme (mazerasyon) gibi çeşitli yöntemlerdir. Bitki miktarının belirlenmesinde, 1 ölçek kuru bitki, 3 ölçek taze bitkiye eşittir. Aradaki bu fark, taze bitkinin içerdiği su miktarından kaynaklanmaktadır. Sonuç olarak, bitkiyi kullanıma hazırlarken, bitki üzerine kaynar su dökmek yerine, kaynar su üzerine bitkiyi koymak daha isabetlidir. Tarif edecek olursak: Bir su bardağı kaynar su üzerine bir çay kaşığı bitki tozu ilave edilir, uçucu yağların kayba uğramaması için bardağın ağzı kapatılır, 10 dakika demlendirilir ve içilir. Sağlıcakla kalın. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir